torstai 7. syyskuuta 2017

Lappi - Pohjois-Norja reissun majoitusvinkit

Käyn läpi heinäkuisen pohjoisen reissumme majoituskohteet hyvine ja huonoine puolineen. Kaunistelematta ja väheksymättä. Mukana on todellisia helmiä, mutta myös karttamisen arvoisia. Omin sanoin, omilla kokemuksilla.

Matkareittimme kiersi karkeasti reitin Savo - Kemijärvi - Inari - Utsjoki - Nuorgam - Vadsö - Vardö - Berlevåg - Skaidi - Hammerfest - Alta - Kilpisjärvi - Tornio - Oulu - Savo.

Kielaslinna-mökki - Suomutunturi


Asiakaspalvelultaan paras kohteemme, aina ystävällinen ja nopea. Tuli todella tunne, että hommat on hanskassa ja me olemme lämpimästi tervetulleita. Yritys on Suomun Mökit ja yhteyshenkilömme Jenny.


Mökki itsessään oli "lappilainen" tilava kelohonkainen kaunotar. Alue erittäin rauhallinen ja mökin ohitse kulki poro poikineen. Hinta yhdeltä yöltä oli aavistuksen suolainen 137e, mutta petipaikkoja kuitenkin 8. Takassa paistoimme makkaraa ja saunakin lämpesi. Iso peukku!
Yläkerran patjamajoitus nuorisolle.

Urpo -mökki - Inari


Pienehkö, mutta tarpeeseemme yhdeksi yöksi oikein mainio mökki Inarin pohjoispuolella. Ulkoa suloinen, sisältä kompakti. Kylpyhuone jo päivittämistä vaille, mutta täysin toimiva. Asiakaspalvelu varausvaiheessa hieman nuivahkoa ja valittelua vain yhden yön viipymisestä - pieni mielialanotkahdus.


4 hengen makuuhuone
Varaus tehtiin puhelimitse, varausvahvistusta tai muuta dokumenttia ei saatu, mikä jätti hieman epävarman olon, onko mökki varmasti meitä odottamassa. Käteismaksu 119e. Minusta mökki olisi tasoon nähden saanut olla huokeamman hintainen. Tosin Inarissa oli meneillään Inariviikot ja majoitusta ylipäätään hankala löytää. 


2 hengen makuuhuone
Paikan päällä respassa oikein ystävällinen, hieman verkkainen palvelu, mutta hyvä selkeä ohjeistus. Olimme tyytyväisiä. Yritys Lomakylä Jokitörmä.

Leilighet i Vardo - Vuoreija/Norja



Yläkerran keittiöstä (Kuva lainattu: Booking.com)
Norjan osudelle olin varannut ensimmäisen kohteen Booking.comin kautta, jonka palveluun olen ollut toistuvasti tyytyväinen. Ainoastaan erilaiset luottokortin katevarauskuviot hämmentävät (lue: ärsyttävät). Tässä kohteessa kamera tyystin unohtui ja kuvat on lainattu.
Yläkerran oleskelutilat (Kuva lainattu: Booking.com)
Asiakaspalvelu ja yhteydenpito moitteetonta, omistajaherra nouti meidät eksyneet autollaan ja ohjasi perille asunnon pihaan asti. Esitteli huoneiston ja kertoi mistä mitäkin löytyy ihan kyselemättä - mahtavaa! Alakerrassa kolme makuuhuonetta, kylpyhuone/wc ja eteistilat. Kellarissa pyykkikone ja ylhäällä oleskelutilat, keittiö ja ruokailutila. 
Alakerran yksiö (Kuva lainattu: Booking.com)
Huoneisto oli todella siisti, vastikään sisustettu, hyvin varusteltu ja todella hyvällä paikalla, ihan super. Lämpimästi suosittelen kaupungissa kävijöille tai viipyjille. Hinta...kirpaisee jonkin verran noin 213 euron vuorokausitaksalla :/ Toinen astetta pienempi miinus oli huoneiston yksi ainoa wc, jossa vieläpä ainokainen suihku samassa tilassa. Aiheutti pienimuotoista ruuhkaa.. mutta etenkin nuoriso piti kohteesta, jossa vihdoin toimiva wifiyhteys :)

Viiden tähden hotelli - Berlevåg


Kaikista pohjoisin kohteemme ansaitsi kunnon eräelämyksen ja päätimme majoittua telttoihin ihan ilmaiseksi. Katsastimme kylän camping alueen, mutta se oli suorastaan hirveä! "Hiekka-aitaus" matkailuinfon pihassa - no thank u. Kiertelimme hieman keskustan alueella silmäillen kivaa paikkaa yöpymiselle, mutta lopulta ajauduimme jonkin matkaa takaisin etelään merinäkymiin puron varrelle.
Hampaanpesussa kukkasten keskellä.
Plussat ja miinukset kaikki tuntevat, joten tämä jääköön tähän. Meillä oli mukavaa <3

Ensimmäinen kokemus AirBnb sivustosta - mökki Skaidissa Kvalsundissa

Terassikelit? (Kuva lainassa: airbnb.fi)

Kirjaudun airbnb.fi -sivustolle ja etsin majoituskohteita matkan varrelle. Valikoima on ehkä yllättävän suppea, mutta sopivalta tuntuva paikka löytyy hintaan 129e/yö (kaikkinen kuluineen ja toimitusmaksuineen). Varaamme kaksi yötä. Kaipaamme lepoa ja vaatteiden pesua..I wish. 
Olohuone (Kuva lainassa: airbnb.fi)
Noin viikko ennen matkaamme, selviää (muiden käyttäjien tuoreista kommenteista) ettei mökissä ole juoksevaa vettä LAISINKAAN. Huppista! Minua asia ei kismitä, mutta matkakumppaneille kertominen jännittää :) Sivusto ylipäätään on käännetty suomenkielelle Google Translatorilla - mikä ei lupaa eikä ole hyvää. Käyttömukavuus ja selailu melko sekavaa ja lisäksi kirjautuminen on tehty rasittavaksi - tekstiviestikoodit ja pari sähköpostiviestiä aina kun käyt tunnuksilla sisällä..ääh.
Minun boxi (Kuva lainassa: airbnb.fi)
Nuorimmaisten kammari (Kuva lainassa: airbnb.fi)
Kolmas makuuhuone (Kuva lainassa: airbnb.fi)
Sivuston epäkohdista ja veden uupumisesta huolimatta minusta paikka oli aivan mahtava. Kaunis maisema, ikkunan alla kurkkivia poroja ja viihtyisä persoonallinen mökki :)  Suihkuun pääsimme pientä maksua vastaan hotelliin reilun puolen kilometrin päässä (50NOK per henkilö) ja ulkowc oli siistimpi, kuin moni sisäsisarensa. Tilaa oli yllinkyllin ja ympäristö varsin rauhallinen. Yhteydenpito omistajan kanssa sujui hyvin ja Natasja oli erittäin ystävällinen.
Tervetuloa! (Kuva lainassa: airbnb.fi)
Oven avainsysteemi oli ensimmäiseni ja aiheutti aavistuksen pähkäilyä, mutta avautuihan se lopulta. Paikkaa oli aavistuksen hankala löytää ja jouduimme soittelemaan omistajan kanssa pariinkin otteeseen, myös sisältä mökistä eli ohjeistus oli jonkinverran puutteellinen. MUTTA anyways, suosittelen silti!

Mökki nro 11 - Kilpisjärvi


Majatalo Haltinmaa Kilpisjärvellä..olisin mielummin nukkunut uuden yön teltassa, kun täällä. Asiakaspalvelu vähän niin ja näin alusta asti. Yrittäjän kiire paistoi valitettavalla tavalla läpi koko ajan ja viesteihin vastattiin vain osittain. Paikan päällä emme tunteneet oloamme muuksi kun vaivaksi. Mökki oli perustarpeet täyttävä. PAHINTA kuitenkin kaikessa oli se, että mökki oli järjettömän kuuma!! Kukaan meistä ei nukkunut siinä lämmössä. Ikkunoissa laput, ettei saa avata. Tarjolla ei ollut tuuletinta tms. Ravintola/vastaanotto tiloiltaan ihan ok, tunkkainen pubi terasseineen...noh..öh.
Mieltänostattava paikallinen kapakki..
En tulisi tänne toiste. Jos on oikein vähään tyytyväinen, ei kaipaa iloista asiakaspalvelua tai tunkkaisuus/kuumuus ei ole ongelma - tervemenoa majoittumaan, sillä tämähän on vain oma kokemukseni! Kuvia ei täältäkään harmikseni tullut otettua, eikä yrityksen sivuiltakaan tästä mökkityypistä niitä ei löydy - yllätys. Tästä "lystistä" maksoimme 110e. Alueella näkyi olevan myös uudempia kenties korkeatasoisempia mökkejä, joista parempaa tietoa ei ole. Pienenä lohtuna mökkien vieressä komeana taustakuvana möllöttävä Saana-tunturi.

Kankaan tila - Tornio


Olen ihan pikkuisen rakastunut <3 MeriLapin Loman UPEA Kankaan tila Torniossa oli koko reissumme todellinen majoitushelmi. 

Toimivan lammastilan vanha päärakennus on valjastettu kauniisti ja persoonallisesti erityisesti yksityiskohtineen matkailukäyttöön. Wau!

Yläkerran majoitustiloja, yksi ovellinen makuuhuone jää kuvaajan selän taa.
Pihapiiri oli hyvin huoliteltu ja perinteikäs laiduntavine lampaineen. Aa että!
Varaus kävi täysin nettisivujen kautta ja oli ok. Paikan isäntä kävi meitä tervehtimässä, kun olimme saapuneet. Lämmittelimme illalla pihasaunaa ja pesimme sisällä pyykkejä (ja minä harmittelin mielessäni, kun emme voisi viipyä täällä kauempaa).
Pihasauna <3
Pihasaunan pukuhuone.
Yksityiskohtia kuvailemassa!
Kaikin puolin täysi kymppi tälle kohteelle. Hintakin minusta enemmän kun kohtuullinen, 95e/yö. Tähän hintaan jos jostakin näin ihanan "kokonaisen maatilan" voi vuokrata, niin vinkatkaa ihmeessä. 
Alakerran makuuhuoneesta, oma valtakuntani!
Tänne haluan tulla takaisin! Kiitos kiitos KIITOS!

Huoneistot Oulun keskustassa


Varaan Booking.comin kautta kaksi asuntoa Oulun keskustasta Oulu Hotel Appartments -nimisestä yrityksestä. Saamme hyvät selkeät ohjeet, vaikka emme koko majoittumisen aikana näe kasvokkain ketään asian tiimoilta. Avaimet haetaan automaatista ja asunnon osoite (vaihtelee tilanteen mukaan, asuntoja useampi ympäri kaupunkia) ilmoitetaan hieman ennen saapumista.
Minun ja tyttäreni asunto kakkoskerroksessa.
Meillä on oikein siisti, kivan kokoinen ja rauhallinen kaksio erittäin hyvällä paikalla. Kanssamatkaajiemme asunto ilmeisesti sattuu olemaan hieman vähemmän rauhallinen (vilkkaamman kadun varrella). Mutta jokatapauksessa me viihdymme omassamme oikein hyvin.
Keittiön ikkunasta näkymä - tiiliseinään :D
Simppeli, mutta toimiva makuuhuone.
Kaksi asuntoa yhdeksi yöksi maksaa meille yhteensä 168e ja booking.com toimii moitteettomasti edelleen. Asunnossa ei hehkuttamista, mutta ei moittimistakaan. Tulisin uudestaan!
Olohuone / varavuode.
Tässä oli majoituskohteemme lyhyesti esiteltynä ja omat tuntemukset paljastettuna. Saa lainata, voi kyseenalaistaa, mutta kunhan matkustatte - jonnekin <3

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti